Vänta...

Falu Fängelse

Falu Fängelse - Falu Fängelse Vandrarhem och Konferens

Snabbfakta

Antal enkelrum:
4
Antal konferensrum:
2
Antal dubbelrum:
26
Antal grupprum:
3
Max antal bäddar:
86
Restaurang för max:
40

Falu Fängelse uppfördes som länsfängelse åren 1842-48 och var i bruk fram till 1995. Normalt hölls 63 interner, män och kvinnor, i förvar. Under andra världskriget hölls här även spiondömda fångar då var antalet uppe i 147 fångar.

Få väggar i detta land har fångat så många sorgliga livsöden som Falu Fängelse. Här inledde Lars-Inge Svartenbrandt sin långa kåkfararkarriär och på rastgården fanns en gång en giljotin.

Idag är Falu Fängelse ett modernt vandrarhem och konferensanläggning med alla faciliteter man kan önska sig. Cellerna har moderniserats och omvandlats till rum. Historien och gallren finns kvar, men nuförtiden får man en egen nyckel.

 

 

Logi på Falu Fängelse Vandrarhem och Konferens

Enkelrum, Tvåbäddsrum, Fyrbäddsrum och Gästkök

Det finns tre plan med totalt 86 sängplatser i 1, 2, 3 eller 4-bäddsceller. Det är gemensamma toaletter, ett dam- och ett herrduschrum per våning. Ett handikapp- anpassat rum på nedre botten med egen dusch och toalett.

På varje våningsplan finns det ett fullt utrustat gästkök för självhushåll. I fångarnas matsal serverar vi frukostbuffé.

Du kan hyra lakan och handdukar av oss eller ta med egna.

Vi har internet, samt trådlöst WiFi för bärbara datorer och smart phones.

Lokaler på Falu Fängelse Vandrarhem och Konferens

Falu Fängelse Konferens, beläget i Dalarna, är något för er som efterlyser ett annorlunda, historiskt, fängslande och intressant konferensalternativ. Det finns två vackra konferensrum – Tingssalen och Fängelsedirektörens vardagsrum. Konferenslokalerna är utrustade med ordinär utrustning såsom skrivtavla,
I samtliga konferenser ingår förmiddagskaffe med smörgås, vatten, frukt och godis samt eftermiddagskaffe med kaka. Önskas lunch, middag och övernattning så offereras detta enligt kundens önskemål. Vi kan även tillhandahålla team-building aktiviteter.

Tingssalen

Konferenslokalerna är utrustade med ordinär utrustning såsom skrivtavla, OH-projektor, blädderblock samt video/dataprojektor, VIA. Dessutom finns tillgång till internet via WiFi i konferensrummen.

Ingen möblering50 st.
Bio50 st.
Skola30 st.
Styrelse25 st.
Fiskben24 st.
U-bord18 st.
O-bord18 st.
Storlek: 45 m²
Anslutande grupprum: Ja
Heldag
Förmiddag
Eftermiddag
Kväll
Ordinarie pris
Från
Förmiddag 8-12

Fängelsedirektörens vardagsrum

Fängelsedirektörens vardagsrum är utrustad med OH-projektor, blädderblock samt video/dataprojektor, VIA. Dessutom finns tillgång till internet via WiFi i konferensrummen.

Styrelse15 st.
Storlek: 24 m²
Anslutande grupprum: Nej
Heldag
Förmiddag
Eftermiddag
Kväll
Ordinarie pris
Från
Förmiddag 8-12

Mat och dryck på Falu Fängelse Vandrarhem och Konferens

Restaurangen serverar allt från vällagad husmanskost till flerrätters middag. Till konferenserna serveras konferenslunch och konferensmiddag allt efter önskemål. I fångarnas matsal kan vi ta upp till 50 gäster. Större festarrangemang hålls på övre plan med dans i Tingssalen

Flerdagarspaket
/ person
Konferens med övernattning i enkelcell inklusive bäddning, lakan/handukar och städning. Samt frukostbuffé.
Halvdagspaket
/ person
Halvdagskonferens med lunch och eftermiddagsfika.
Halvdagspaket
/ person
Halvdagskonferens med förmiddagsfika och lunch.
Heldagspaket
/ person
Heldagskonferens inklusive förmidagsfika, lunch och eftermiddagsfika.
Middag
/ person
Tvårätters middag i fångarnas matsal exklusive dryck.

Specialiteter och aktiviteter på Falu Fängelse Vandrarhem och Konferens

Guidning, Museum

Fängelset, som var ett cellfängelse, byggdes mellan åren 1842 till 1848 och togs i bruk 1849. För att sprida kunskap om Falu Fängelse och svensk kriminalvårds historia har vi guidade visningar. Vi följer fångarnas väg till tingssalen där fångarna fick sitt straff. Vidare visar vi hur fångarna levde internerade i celler och hur det dagliga livet genomlevdes. Dessutom visar vi svensk kriminalvårds olika epoker från 1850 till 1995, då fängelset stängde.

I Fängelsets källarvalv har vi skapat ett museum med historiska samlingar.

Hitta till Falu Fängelse Vandrarhem och Konferens

Villavägen 17

79137 Falun - Dalarna

Telefon: 023795575

E-postadress: info@falufangelse.se

Hemsida: www.falufangelse.se

 

Utrikesflyg: 225 km Arlanda

Inrikesflyg: 20 km Borlänge airport

Järnvägsstation: 2 km Falu resecentrum

GPS-koordinater: 60,611963, 15,632418

Vägbeskrivning

Falu Fängelse Vandrarhem ligger centralt i Falun. Ca. 7 minuters gångavstånd till Stora Torget vid Kristine Kyrka. Det är dessutom endast 15 minuters gångväg till Lugnets Sport- och fritidsanläggningar. Ett mycket vackert naturströvområde med oändligt antal stigar och grillplatser.

Vägbeskrivning

Falu Fängelse Vandrarhem ligger på Villavägen 17 centralt i Falun. Villavägen går ihop med Vasagatan vid fängelset. Enklast att hitta är att söka Vasagatan om man kommer med bil. Fotgängare skall söka sig till Fängelsebacken, vilken passerar i kanten på fängelsemuren.

Med bil, från E16, svänger Ni mot centrum vid Scandic Hotell, in på Svärdsjögatan, Följ Svärdsjögatanoch ta till höger in på Vasagatan vid Vandrarhemsskylten. Vasagatan  byter namn till Villavägen efter ca 300 m. Fängelset ligger på vänster sida, Villavägen 17.

Med bil, från Borlänge E16, följ Lasarettsskyltningen tag vänster vid trafikljusen vid Statoil tag vänster vid nästa trafikljus in på Vasagatan. Följ Vasagatan, korsa Svärdsjögatan och när Vasagatan byter namn till Villavägen ser du fängelset på vänster sida, Villavägen 17.

Med tåg, gå gångvägen parallellt med väg Promenaden tills den byter namn till Daljunkaregatan. Tag uppför Fängelsebacken till höger tills du kommer in på Villavägen och ser fängelset på vänster hand, Villavägen 17.